Det har varit en minst sagt innehållsrik höst för Svensk Simidrott. Efter OS, den största av idrottstävlingar, tar det lite tid att landa. Samtidigt är det här på hemmaplan som grunden byggs.

Vintertid

Det har varit en minst sagt innehållsrik höst för Svensk Simidrott. Efter OS, den största av idrottstävlingar, tar det lite tid att landa. Samtidigt är det här på hemmaplan som grunden byggs.

SM i början av november var en spännande tävling med många bra resultat. Under SM tackades en av Sveriges – och världens – främsta simmare av i Eriksdalsbadet. Therese Alshammars karriär sträcker sig över sex stycken OS (!) och hon har inte mindre än 72 internationella mästerskapsmedaljer. Det var en känslosam stund för både Therese med familj och publik. Alla fick se hennes karriär i bilder. Vi kan vara stolta och glada över att ha fått följa en idrottare av Therese Alshammars kaliber under så många år.

I detta nummer tittar vi in bakom kulisserna på ett landslagsläger på Bosön. Vi följer tre utmanare på sin första landslagsträff någonsin: Hanna Rosvall, Daniel Räisänen och Sara Junevik. Morgondagens mästare i början av sina internationella karriärer. Hela historien börjar på sidan 8.

En annan historia är att vi nu har en ny förbundschef och han heter Mikael Jansson. Mikael kommer vi presentera lite mer ingående i nästa nummer.

I detta vinternummer har vi valt att titta närmare på babysim, ta pulsen på en passionerad simhoppsdomare, testa att simma i virtual reality samt besöka det goda exemplet Eskilstuna. Det sistnämnda handlar om Svensk Simidrotts satsning på anläggningar för simidrott och motionsverksamhet i Sverige. Det är ett viktigt arbete och kommer att vara aktuellt i många år framöver. Just Eskilstuna har Aqua följt hela vägen från planering till bygge och vidare till en helt ny anläggning. Den nya simanläggningen i Eskilstuna har blivit en framgångssaga sett till antal besökare och aktiva.

Jag vill redan nu passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år – och till en riktigt bra vinter i bassängen!

Signerat
Ulla Gustavsson

×

Kommentering är stängd.