Simma Sverige. Ett namn som förpliktigar och som driver utvecklingen framåt. Inom Öppet Vatten kommer du att se det på flera ställen i sommar – och detta är bara början.

Vattenläge

Simma Sverige. Ett namn som förpliktigar och som driver utvecklingen framåt. Inom Öppet Vatten kommer du att se det på flera ställen i sommar – och detta är bara början.

Tre smarta saker från simmavserige.se

  1. Öppet Vatten med Simon Sjödin
  2. Träningsvideos för vattenläge, landfys, simteknik med mera.
  3. Tävlingskalendern med master, Öppet Vatten och swimrun – inklusive kartor till alla evenemang!

S

imma Sverige är ett initiativ av Coca-Cola Sverige, och mycket av jobbet görs i samarbete med Svensk Simidrott. Det handlar i viss mening om att bygga och stärka en sann och ren motionsform som du kan ägna sig åt större delen av sitt liv och som dessutom är hyfsat billig att hålla på med.

– Det handlar även om simkunnighet, berättar Eva Okmian, som jobbar med PR och kommunikation på Coca-Cola Sverige. Vi vill satsa på ungdomar, stötta nyanlända och hjälpa simskolor för att öka simkunnigheten samt få fler att upptäcka simning som motionsform.

Hemsidan simmasverige.se är navet i satsningen, den är uppdelad i kategorierna nyfiken, aktiv och tävlande. Vill du till exempel upptäcka simning och få crawltips har du kommit lika rätt som om du vill tävla och få hjälp med förberedelser inför säsongen.

– Vi vill få igång fler, samt bistå med bra tips för alla som är igång, helt enkelt, säger Eva.

Ni är med i Almedalen i år igen.

– Det stämmer, tillsammans med Ångaloppet. Vi kör morgonaktiviteter där i år, med start vid Kallis. Tre kilometer löpning och 200 respektive 100 meter simning. Två gånger ska du i vattnet alltså, det är ju swimrun!

Head kommer att finnas på plats och låna ut våtdräkter och det finns även möjlighet att testa paddlar och annan utrustning. Tidigare har Simma Sverige stått för simkunnighetstester i Almedalen, något som fallit väl ut. Förra året fick man testa sig själv i tolvgradigt vatten; ”klarar man det så klarar man allt”, som Eva Okmian uttrycker det.

Hur kommer det sig att ni lyfter fram swimrun i år?

– Ångaloppet har blivit en bra partner och vi vill att fler ska upptäcka swimrun, berättar Eva. Ångaloppet är dessutom ett snyggt och unikt event. Nu tittar vi på fler sätt att kunna amarbeta – vi får se var vi hamnar. Förra året skänkte vi pengar från vårt deltagande i loppet till Barnens Ö, något som gick till utbildning av ledare, vattenleksaker med mera. Det kommer barnen få ta del av på årets läger på Barnens Ö.

På Vansbrosimningen har Simma Sverige byggt en del aktiviteter runt fotografering. Så kommer det bli även i år, men samtidigt vill man aktivera åskådarna ytterligare.

– Vi kommer ha ett tält på Vansbrosimningen och i år är det passande nog OS-koppling på aktiviteterna. Simmarna i Sverige tillhör några av våra största medaljhopp i OS, så det passar utmärkt att uppmärksamma det ytterligare.

Till sist, Eva, vad kan vi vänta oss framöver med Simma Sverige?

– Vi vill gärna stötta så många Öppet Vatten-tävlingar som möjligt. Ett exempel kan vara fotograferingen – alltså att vår hemsida blir navet för det.

Text: Tomas Borgå
Bild: Nadja Odenhage (Ångaloppet)

×

Kommentering är stängd.