Isen har legat tjock denna vinter, men nu närmar sig våren. Just denna vår är speciell för oss simidrottare, något vi tittat närmare på i detta nummer av Aqua.

Vår tids simidrott

Isen har legat tjock denna vinter, men nu närmar sig våren. Just denna vår är speciell för oss simidrottare, något vi tittat närmare på i detta nummer av Aqua.

För snart kommer vi kunna se simhopp på bästa sändningstid. Aqua hängde med på inspelningen av Kändishoppet, TV3s nya satsning, där vi kommer följa hur åtta kändisar drillas av duktiga simhoppstränare till att bli (nästan) fullfjädrade simhoppare. Vem som sätter sina hopp och vem som levererar ett magplask får vi däremot inte avslöja – programmen börjar sändas den 12 mars.

I detta nummer kan du också läsa mer om årets simidrottare, där årets konstsimmare Malin Gerdin intervjuas, samtidigt som vi följde med årets masterssimmare Leonard Bielicz till träningen. Just Mastersimning och vuxensimning är ett område som vi ser stor potential till tillväxt inom.

Vi har många nya talanger på gång inom Svensk simning och i det här numret kan ni läsa mer om Oscar Ekström och hans träning inför VM i Barcelona i sommar. Ni får också följa med till vår senaste satsning inom svensk elitsimning: det Nationella Elitcentrat på Eriksdalsbadet i Stockholm som är i full gång sedan årsskiftet.

Det är även glädjande att vi på Svenska Simförbundet har kunnat knyta en ny samarbetspartner till oss, nämligen HEAD, som kommer att vara officiell leverantör till Öppet Vatten i simning. I detta nummer hittar du en kalender med sommarens lopp – anmäl dig nu så har du några månader att finslipa formen. Och njut av massor av simidrott i vår!

×

Kommentering är stängd.