Vansbrosimningen presenterar nu loppet Vansbro Vattenprovet.

Vansbro Vattenprovet

Vansbrosimningen presenterar nu loppet Vansbro Vattenprovet.

Anmälan

Onlineanmälan är öppen till torsdag 7 juli 2016. Anmälan kostar 50 kronor vid anmälan på hemsidan www.vansbrosimningen.se. Det finns möjlighet att efteranmäla sig i tävlingsinformationen på tävlingsdagen senast en timme före start (100 kronor).

Fredagen den 8 juli kan du som är mellan 7–13 år simma Vansbro Vattenprovet. Loppet kommer att gå med rullande start 200 meter nedströms från målet i Vansbro. Vi på Svenska Simförbundet är mycket glada över att tillsammans med Vansbrosimningen kunna erbjuda märkestagning, och deltagarna som fullföljer loppet får bland annat simmärket Vattenprovet Öppet Vatten.

Simmärket Vattenprovet togs fram 2004 och har sedan dess varit beviset på att du är simkunnig. Syftet med Vattenprovet har varit att få både gammal som ung att testa sin simkunnighet årligen. Stolta kan vi konstatera att nära 100 000 personer har testat sin simkunnighet med hjälp av Vattenprovet sedan starten. År 2013 lanserades Vattenprovet Öppet Vatten för att uppmunta att även testa sin simkunnighet i öppet vatten.

För att ta simmärket Vattenprovet Öppet Vatten ska du: Hoppa eller dyka i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan och, efter att ha tagit sig upp till ytan igen, simma 200 meter i en följd (varav 50 meter i ryggläge). Hela provet utförs på djupt och öppet vatten.

I Vansbro är Vattenprovet till för de yngre deltagarna och det är väldigt roligt att vårt simmärke Vattenprovet kan bidra till att göra Vansbrosimningen till en simvecka för hela familjen. Att testa sin simkunnighet årligen med att ta simmärket Vattenprovet är något som vi på Svenska Simförbundet vill rekommendera alla att göra. Vi önskar alla deltagare ett stort lycka till, säger Christina Sandin, Simkunnighetsansvarig på Svenska Simförbundet.

×

Kommentering är stängd.