Tidningen Aqua har funnits i fem år nu, och är en omtyckt medlemstidning som alla licensierade simmare får hem i brevlådan.

Välkommen till nya Aqua!

Tidningen Aqua har funnits i fem år nu, och är en omtyckt medlemstidning som alla licensierade simmare får hem i brevlådan.

Inför det nya året har det blivit dags att se över innehållet och den grafiska formen. Vi hoppas att ni ska känna igen er samtidigt som vi har lagt ner möda på att göra materialet mer tilltalande och målgruppsanpassat.

Simningen är en av de populäraste idrotterna bland Sveriges befolkning och vi vill gärna understryka simningens betydelse för alla åldrar, från babysim till simskola för barn, till träning och tävling för ungdomar samt som motionsform för vuxna och äldre. Få idrotter är så lustfyllda och skonsamma för kropp och själ som just simningen.

Intresset för Öppet Vatten som tävlingsform, och simning som vuxenidrott och motionsform, ökar för varje år. Vi kommer framöver att arbeta mer aktivt med utvecklingen av dessa motionsformer och kommer bland annat att utöka samarbetet med världens största simevenemang, Vansbrosimningen. Vi ser stora möjligheter för föreningarna runt om i landet att starta upp eller utöka sin verksamhet med vuxensim och crawlskolor för vuxna. På så sätt finns också möjlighet att få fler vuxna engagerade och involverade i föreningarnas verksamhet.

2012 är det sista året i den nuvarande strategiska planen. Det är också ett OS-år, och det här närmaste halvåret är nu en nedräkning inför OS i London. I OS-reportaget kan du lära känna några av damsimmarna lite närmare. Vi önskar våra simidrottare lycka till i sina förberedelser och ser fram emot spännande tävlingar där svensk simidrott har stora möjligheter att vara en av de mest framgångsrika idrotterna.

En positiv nyhet som startade i september 2011 är den nya idrottstränarutbildningen vid Malmö Högskola. Inom simningen har vi många anställda simtränare. Den här utbildningen innebär en ytterligare möjlighet till kompetensutveckling bland dessa. Vår krönika berör det här ämnet.

Jag önskar er en skön lässtund, och lycka till i bassängen och på kanten under våren!

Text: Bengt Jönsson

×

Kommentering är stängd.