Efterdyningarna från OS i Rio som tog idrottsvärlden med storm.

Vägen till OS

Efterdyningarna från OS i Rio som tog idrottsvärlden med storm.

Det handlar mycket om OS i detta nummer. Det är inte så konstigt – det är den största av idrottstävlingar och får alla världens idrottsintresserade att vända blickarna mot ett nytt land vart fjärde år. Jag var själv på plats i Brasilien och Rio, och följde med stor spänning tävlingarna från läktaren. De svenska simmarna stod verkligen för fantastiskt fina prestationer. Vi är så klart riktigt stolta och glada över Sarahs framfart i bassängen som gav hela tre medaljer. Det är väldigt imponerande att kunna prestera så bra på ett OS då det är extra stor press på atleterna.

Tänk dig själv. Du har tränat ett helt liv, deltagit i stora internationella tävlingar och redan levererat resultat i världsklass. Du har förmodligen dessutom drömt om OS, om att få representera ditt lands färger i den största av tävlingar, du har tränat mer och du har finslipat din teknik in i minsta detalj. Det är många tuffa träningstimmar innan flyget mot OS lyfter och massor som ska stämma hela vägen fram till startpallen och ända in i mål. Som för Sarah, detta nummers huvudreportage. Under några få sekunder ska allt funka. Allt.

Det var många svenska simmare i vattnet under OS och många är intervjuade i detta nummer. Vi tittar närmare på hur det gick, vad som stämde och inte stämde – och även vad som är nästa mål. För efter en stor tävling börjar träningen inför nästa.

Just träning är det mycket fokus på i Aqua. Du som aktiv simidrottare ska ha nytta av tidningen. I detta nummer tittar vi därför närmare på hur ett svenskt vattenpoloproffs tränar. Vi tittar också lite närmare på mellanmålet som är lika viktigt för dig som träningen. Vi tittar även in i några simhallar där träningen för öppet vatten pågår. Säsongen för den kraftigt växande sporten har nyss avslutats. Hoppas du blir sugen på att prova på lite träning för öppet vatten och kanske ställa upp i någon tävling nästa säsong.

Den uppmärksamme har lagt märke till att jag är ett nytt ansikte på denna ledarsida. Jag är sedan ett par år tillbaka ordförande i Svenska simförbundet. Bengt Jönsson, som tidigare skrivit här, har nu slutat sitt arbete som förbundsdirektör på förbundet. Jag vill passa på att också här tacka Bengt för allt han gjort för Svensk simidrott.  Mer om Bengt finns att läsa på sidan 30 i detta nummer – och även den texten handlar till viss del om OS. För Bengt tränade, drömde, vann SM och tog sig hela vägen till OS i Montreal 1976. Även om han nu slutat på förbundet så kommer du med all säkerhet att se honom i bassängen då han tränar inför nästa säsongs öppet vatten-tävlingar.

Signerad
Ulla Gustavsson 

×

Kommentering är stängd.