Fredrik Lundin hittade Rio Maior av en slump då han letade efter nya ställen att lägga ett träningsläger för sina simmare i Järfälla på. Sedan dess har han hunnit med två läger på träningscentret och ska tillbaka till Portugal igen i vår.

Träna borta: Paketresa till Portugal

Fredrik Lundin hittade Rio Maior av en slump då han letade efter nya ställen att lägga ett träningsläger för sina simmare i Järfälla på. Sedan dess har han hunnit med två läger på träningscentret och ska tillbaka till Portugal igen i vår.

Rio Maior ligger ungefär en timme utanför Lissabon i Portugal. Via en kontaktperson ordnas allt inför och under lägret, bortsett från flygbiljetterna.
– Man köper ett paket och då ingår det boende, mat och träningsmöjligheter. De har ju inte bara bassäng utan även gym, friidrottsarena, inomhushallar samt läkare och sjukgymnaster på plats. Sedan har de ett spa för återhämtning som man har tillgång till, där man kan bada isbad eller bubbelpool, berättar Fredrik Lundin.

Träningscentret är byggt för elitidrottare och alla anläggningar ligger i anslutning till varandra. När Fredrik Lundin har varit där med sina simmare har de inte behövt trängas i bassängen, utan har haft turen att vara för sig själva.
– Det har såklart funnits andra idrotter och lag på anläggningen men vi har haft gott om plats i bassängen. Sedan tror jag att det säkerligen är mer folk om man bokar ett träningsläger här under påsken eller sommaren.

Vem passar ett läger på Rio Maior för?
– Jag tror att man måste vara inställd på att man åker dit på ett träningsläger och inte för att kolla kyrkor främst. Man måste vara en seriös elitidrottare, jag kan tycka att man bör ligga på SM-nivå. Ett läger på Rio Maior tror jag ger mest för de bästa. Man åker dit i en eller två veckor med fokus på sig själv och sin prestation. Därför tror jag inte heller att det är så bra att åka dit med för stora grupper, berättar Fredrik Lundin.

Portugal bjuder dock på annat än träning. I Lissabon finns allt från museum till shopping att roa sig med under den tid som inte läggs på träning. Portugal har också fina stränder som passar utmärkt för återhämtning och för att bättra på brännan.

Vad har varit mest positivt med att lägga ett träningsläger på Rio Maior?
– Framförallt enkelheten. Man behöver bara boka flygbiljetten själv, resten fixar kontaktpersonen. Man blir hämtad när man landar på flygplasten och sedan omhändertagen under lägret och skjutsad tillbaka när du ska hem. Sedan har maten varit väldigt bra, de har buffémat och beroende på vilket paket du bokar så ingår det kvällsmål också, säger Fredrik Lundin.

×

Kommentering är stängd.