Thanyapura Sports and Leisure club ligger i Phuket, Thailand. Det är endast två år gammalt, där möjligheter och bekvämlighet går hand i hand. Här finns allt man kan drömma om – träningsmöjligheter och gott om annat att göra den tid man inte tränar.

Träna borta: Lägerlyx i Thailand

Thanyapura Sports and Leisure club ligger i Phuket, Thailand. Det är endast två år gammalt, där möjligheter och bekvämlighet går hand i hand. Här finns allt man kan drömma om – träningsmöjligheter och gott om annat att göra den tid man inte tränar.

I december åker Kent Hamberg med sina adepter för andra året i rad till Thanyapura på träningsläger. Fyra veckor ska spenderas på träningskomplexet som enligt Kent
har allt.
– Stället har högsta klass på allting. Det finns ett jättegym på 900 kvadrat och de har tennisbanor, en fotbollsplan och ett friidrottsstadium. Allting är nytt och fräscht och de anställda är väldigt trevliga. Det är svårt att beskriva, men det är helt fantastiskt.

Själva simanläggningen består av två bassänger, en 25-meters bassäng och en olympisk pool. Bassängerna är även kylda och håller 27 grader oavsett årstid. Här finns även ett undervattensrum med inspelningsmöjligheter.

Enligt Kent Hamberg anordnas också ”teknikclinics” för varje simsätt som man har möjlighet att delta i för en mindre summa. Thanyapura Sports and Leisure club har också ett Retreatcenter där simmarna kan testa ”sport mindfulness” och har möjlighet att nyttja ett spa.

Vad gör man när man inte tränar?
– Det beror ju lite på vad man har för intressen, men det finns mycket att hitta på där nere. Man kan åka på djungeltripp, elefantridning, titta på naturskyddsområden eller besöka historiska platser. När vi har varit där har vi snorklat mycket, men annars så slappar vi och tar det lugnt. Vi tränar ju mest.

Kent Hamberg berättar att de lokala marknaderna är något man bör besöka och menar att maten överlag är väldigt bra i Thailand.
– Alla rätter jag har prövat på Thanyapuras restaurang har varit jättefina. De satsar på högsta kvalitet, det finns alltid nyttig mat, frukt och grönt och mycket fisk, exempelvis.

Vilka åker till Thanyapura?
– Klubbar som har ett längre perspektiv, man kanske måste planera in lägret ett år i förväg. Hit åker man inte på läger under en vecka utan hit åker man på läger under två-tre veckor. Ett läger här kan passa för sumsimmare, simgymnasier eller simmare som kvalar till JSM/SM. Man ska vara van att träna om man ska åka hit på läger, säger Kent Hamberg.

 

×

Kommentering är stängd.