Marknaden för träningsresor har exploderat. Låt oss minska risken för att familjen hamnar på crossfitcamp eller att simklubben hamnar i ett yogamecka.

Tio handplockade destinationer

Marknaden för träningsresor har exploderat. Låt oss minska risken för att familjen hamnar på crossfitcamp eller att simklubben hamnar i ett yogamecka.

Här är resorna som passar just dig, oavsett om du reser med simklubben, träningspolaren eller med familjen.

Calella, Barcelona
Den lilla spanska orten ligger fem mil norr om Barcelona och har varit värd för spanska mästerskapen i simning. Här finns en uppvärmd olympisk utomhusbassäng på 50 meter med tio banor, två stenkast bort ligger en tre kilometer lång sandstrand. Calella är en välbekant destination för de flesta simklubbarna i Europa, hit åker ett flertal landslag varje år.

Nörresundby, Ålborg
Två kilometer utanför Ålborgs centrum ligger idrottscentret Nörresundby. Här hittar du en 50-metersbassäng, äventyrsbad, gym, idrottshallar, badland med mer. Maten får alltid toppbetyg och personalen är omhändertagande. Nörresundby är den perfekta destinationen för klubben som planerar en enklare resa för barn och ungdomar som kanske gör sitt första träningsläger.

Rio Maior, Lissabon
Svenska simlandslaget åkte hit i somras och anläggningen är bas för portugisiska simlandslaget. Rio Maior Sports Centre ligger 7,5 mil norr om Lissabon. Här finns simbassänger, friidrottsarena, idrottshallar, fotbollsplaner och gym. Destinationen passar dig som vill resa in i en träningsbubbla.

Thanyapura Sport Hotel, Phuket
Mitt i semesterparadiset Phuket gömmer sig Thanyapura Sport Hotel. Du kan hänga i den tropiska juicebaren eller träna järnet – du som väljer sistnämnda har allt du behöver. Här finns två pooler på 25 samt 50 meter, året runt-simträning för både rookies och elit samt möjlighet att simma i öppet vatten. Självklart finns löparbanor, gym, gruppträning, triathlon och förstås kampsporten muay thai. Dra med dina träningspolare på denna tvåveckorsutopi.

Simmarveckan, Playitas
Oavsett din nivå kan du kickstarta tävlingssäsongen med att drillas av Josefin Lillhage på Playitas, Fuerteventura. Simmarveckan arrangeras för tredje året i rad, den här gången i början av februari. Träningspaketet kostar 2 000 kronor och är ett tillägg på din ordinarie resa till träningsmeckat Playitas. Resan passar dig som vill göra en individuell resa och samtidigt slipa tekniken inför säsongen.Även Anna-Karin Lundin, Sveriges första TI-coach, hittar du på Playitas. TI står för Total Immersion handlar om att lära dig simma mer effektivt – läge i vattnet, vägen till minsta motstånd, andning med mera. TI-veckan kostar 4 000 kronor.

Club La Santa, Lanzarote
På Club La Santa får du tillgång till över 30 olika sporter. Du kan ge dig i kast med vindsurfing eller simma några morgonlängder i den uppvärmda 50-metersbassängen. Hotellet erbjuder barnklubbar och plaskpooler, vilket gör Club La Santa till en utmärkt destination för dig som vill ta med kidsen och träna lagom under tiden.

Sheraton Salobre, Kanarieöarna
Känner du dig jäktad, snudd på övertränad eller kanske skadad? På lyxiga Sheraton Salobre på Kanarieöarna kan du andas ut. Gå raka vägen ut på terrassen och gör morgonyoga medan solen reser sig över bergstopparna. Gör en ansiktsbehandling, ta en golfrunda, lyft några vikter eller ta en skön löprunda i den kanariska terrängen. Du som är nyfiken på yoga kan haka på en arrangerad resa i slutet av januari.

T3, Teneriffa
Här hittar du coach Glen Christensens camper. och väljer själv hur hårt du vill träna. Schemat är så klart späckat – löpning på stranden tidig morgon, frukost, simpass och gymträning. Sedan är det lunch och vila följt av ytterligare två timmar simträning. Tenerife Top Training heter anläggningen som har det mesta för simmare i utrustningsväg – och för andra idrotter.

Weekend Warrior, Visby
Vill du få nya inslag i träningen men inte resa så långt? Haka på Weekend Warrior under 9-12 oktober på Gotland. Olympiska lyft är det bästa du kan göra för explosiv styrka och rörlighet. Träningsformen gör att du kan träna hela kroppen med hjälp av en skivstång. Du drillas i små personliga grupper med översyn av tyngdlyftningsikonen Ulf Stillman.

Triahlon träningsveckor, Playitas
Har du en idé om att genomföra en swimrum, en svensk klassiker eller kanske ett regelrätt triathlon? Kom i rätt fas genom att göra en triathlonvecka i kuperade Playitas, dra gärna med dig en träningskompis. Du väljer om du vill träna på nivå lämplig för nybörjare, utveckling eller erfaren. Kör järnet på distanspassen, drillas i den olympiska poolen och lyssna på föreläsningar av landslagstriatleter och förbundskaptener.

Text: Josefin Strang

×

Kommentering är stängd.