Vi som älskar simidrott går en spännande och händelserik sommar till mötes. Snart väntar SM-veckan i Sundsvall, nu för tredje året.

Sommar & simidrott – den varma årstiden blir bara bättre

Vi som älskar simidrott går en spännande och händelserik sommar till mötes. Snart väntar SM-veckan i Sundsvall, nu för tredje året.

Vi som älskar simidrott går en spännande och händelserik sommar till mötes. Snart väntar SM-veckan i Sundsvall, nu för tredje året med inte bara simning utan även med öppet vatten och beachvattenpolo på agendan. Simidrotten drar till sig mycket uppmärksamhet och med hela den svenska eliten på plats kommer vi säkert få se nya rekord sättas. Detsamma gäller senare i sommar, men då med hela världseliten på plats. Det handlar om VM i Kazan, Ryssland. Med alla världens bästa simmare i vattnet och med bara ett år kvar till OS i Rio de Janeiro.

I år har vi också hela 40 sanktionerade öppet vatten-tävlingar som avgörs runt om i Sverige.

Men det finns mer att se fram emot. I dagarna släppte Svenska Simförbundet information om att en ny stor internationell tävling kommer se dagens ljus i månadsskiftet mars april 2016. Ända sedan vi drog oss ur världscupen för några år sedan har vi diskuterat möjligheterna att arrangera en internationell tävling i Sverige. Tävlingen kommer att arrangeras på Eriksdalsbadet i Stockholm med attraktiva prispengar och kalendermässigt väl placerad för att locka såväl den svenska eliten som de bästa europeiska simmarna.
Vi har nyligen genomfört ett mycket uppskattat Simidrottsforum där vi också introducerade vår nya plattform för Svensk Simidrott – mer om det inne i tidningen.

I detta nummer skriver vi också om drygt 50 år med Sum-Sim. En av Sveriges äldsta ungdomstävlingar alla kategorier och det är fortfarande den största och viktigaste ungdomstävlingen inom simningen. Jag minns själv hur jag i tonåren åkte från hemmaklubben i Sollefteå till riksfinalen i Gävle – det var oerhört stort och nervöst. Samtidigt var Sum-Sim redan då en sporre, en morot, något att sträva mot. Det är det fortfarande.

Sedan bjuder detta nummer även trevlig läsning om konstsimsfamiljen Röhss, som Aqua har följt under några dagar.

I huvudreportaget handlar det om en hemvändare, Stina Gardell, som efter fyra framgångsrika år inom collegesimningen i USA är tillbaka i Sverige och nu tränar dagligen med de övriga elitsimmarna på NEC.

Precis som denna sommar bjuder även detta nummer av Aqua på det lilla extra!

Signerad
Bengt Jönsson

×

Kommentering är stängd.