I centrum Sommartider är simsportstider. Och i år är simsporten mer i fokus än någonsin tidigare – i städer, tablåer och kanaler.

Simidrotten i centrum

I centrum Sommartider är simsportstider. Och i år är simsporten mer i fokus än någonsin tidigare – i städer, tablåer och kanaler.

Det har varit ett händelserikt första halvår där vi på ett mycket lyckat Simidrottsforum också presenterade den nya Strategiska Planen för perioden 2013-2016. Simningens elitcenter, NEC, har återstartat på ett bra sätt under ledning av Andrei Voronstov och Carl Jenner. Vattenpolon har också ny ledning med Peter Hodor vid rodret sedan årsskiftet, du kan läsa mer om ungdomssatsningen Poolkampen i detta nummer.

Vi kan dessutom se fram emot en spännande sommar. SM-veckan, som växer för varje år, sätter simidrotten i centrum medialt. För vår del är det speciellt glädjande att svensk simidrott i år är representerade med tre idrotter, där vi förutom simning kan se SM i beach-vattenpolo och SM i öppet vattensimning. Dessa två idrotter kommer att avgöras i Nissan, mitt i centrala Halmstad. I detta nummer av Aqua kan du läsa mer om evenemanget.

Kort efter SM bär det av till VM i Barcelona. Simningens förbundskapten Ulrika Sandmark har nominerat elva simmare till mästerskapet och truppen kommer under de närmaste veckorna kompletteras med ett antal simhoppare och förhoppningsvis en konstsimmare. Mer om simtruppen och förberedelserna i detta nummer.

Sommaren innebär också simningar i Öppet vatten, en tävlingsform som växer för varje år med fler tävlingar och fler deltagare. I år är det också premiär för Simförbundets nya satsning på Öppet vatten, i gott samarbete med Vansbrosimningen och Head Swimming. Vi kan dessutom se fram  emot en spännande serie av långlopp, Head Open Water Trophy! Även här placeras simsporten i centrum – ut från bassängerna till vattendrag och sjöar som ofta finns mitt i städer runtom i Sverige. Det är där vi ska vara, så fler och fler uppmärksammar vår härliga idrott.

Jag hoppas ni alla får en skön sommar med simidrotten i fokus!

×

Kommentering är stängd.