Om du går och funderar på att köpa en våtdräkt till sommarens lopp är det hög tid att göra det nu. Vi tog hjälp av rutinerade Annie Thoréns för köp-, användnings- och förvaringstips.

Rätt klädd

Om du går och funderar på att köpa en våtdräkt till sommarens lopp är det hög tid att göra det nu. Vi tog hjälp av rutinerade Annie Thoréns för köp-, användnings- och förvaringstips.

Lite om Annie

Namn: Annie Thorén
Ålder: fyller 24 år i november
Längd: 174 cm
Klubb: Motala Triathlon Club
Starkaste gren: simning
Hemsida/ blogg: www.anniethoren.se
Träningstid/vecka: 17–24 timmar

 

Meriter & medaljer 2015:

Vinst Vansbro Tjejsim
Vinst Sthlm Vattenfall Triathlon
Vinst Sthlm Aquathlon 5 000m sim – 21km löp
Vinst Copenhagen OpenWater 3 860m
2:a Tjörn Triathlon
2:a Kalmar Mini-Tri
4:a Vansbrosimningen
9:a ITU Långdistans VM
Rekord på Tjejvättern

Annie Thorén är triathlet – proffs till och med. Hon har bland annat vunnit flera SM-tecken i Öppet Vatten, och fick förmodligen intresset för hårda utmaningar med modersmjölken. Långa cykel- och löppass till trots, det är i våtdräkten hon trivs bäst, var som helst i öppna vatten. Där det är tävling, ska dock tilläggas. För det är då hon blommar ut, levererar. Så har det alltid varit, och hennes pappas ord ”Annie är ingen talang, men hon har en enorm vilja” går att applicera på detta. Och pappa Michael Thorén vet nog bäst – han har varit Annies tränare fram till för ett år sedan och är, förutom att vara ägare till En Svensk Klassiker, en av Sveriges första och genom tiderna mest framgångsrika triathleter. Annie föddes in i det – faktum är att mamma, pappa, och hennes båda bröder är eller har varit triathleter. Alla på högsta nivå, dessutom.

– Träning är annars ett åtta- till femjobb för mig. Första passet börjar senast klockan åtta och jag tränar inte efter klockan fem. Det är för att det verkligen ska bli ett jobb.

  • Håll dig borta från dyk- och surfdräkter. De kanske är billigare, men är samtidigt inte anpassade för att simma längre distanser än fem meter i…
  • Köp en våtdräkt efter din simning. Simmar du bröstsim? Köp en våtdräkt som du kan simma bröstsim i. Samma sak gäller om du är en erfaren simmare – köp en dräkt som hjälper, inte stjälper.
  • Prova! Håll utkik på nätet efter klubbkvällar och liknande, där olika märken är på plats i butiken. Det är ett perfekt tillfälle att testa olika modeller.
  • Kolla på Blocket först. Det är många som köper en våtdräkt och bara använder den några gånger. På Blocket kan du göra riktiga fynd!
  • Våtdräkter kostar alltifrån 999 till 9 999 kronor och är faktiskt ganska känsliga. Se till att ta hand om din dräkt, tvätta ur den, häng upp den på ett mörkt ställe och förvara den vikt.

Text: Annie Thorén

×

Kommentering är stängd.