Nyheter från förbundet

Fest!

Det blev en klart lyckad invigning av Svenska Simförbundets nya lokaler. Fredagen den 1:a juni bjöd Svenska Simförbundet tillsammans med nya grannarna Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Orienteringsförbundet på mingel för att inviga de nya lokalerna på Heliosgatan 3 i Hammarby Sjöstad.

Simkunnighetspris

125 bad runtom i landet deltog i årets arrangemang av Simkunnighetens Dag. Bland dessa har nu tre pristagare korats för Bästa arrangör 2012; Sigtuna Fritidscenter, Brickebackens Bad i Örebro samt Västerviks Simhall. Pristagarna har enligt juryn visat på ett stort engagemang och ett brett utbud till sina besökare. Och Bästa arrangör av Simkunnighetens dag 2012 blev Sigtuna Fritidscenter. Juryns motivering löd: Genom affischering runtom i staden samt annonsering i lokalpressen arbetade arrangören hårt för att göra allmänheten uppmärksam på dagen. Arrangören använde sig på ett tydligt sätt av det framtagna manéret, och bidrog på så sätt till att belysa vikten av simkunnighet samt befästa Simkunnighetens dag som arrangemang.

Besökarna bjöds på ett brett utbud av aktiviteter samt en engagerad personal.

 

…och Årets färg är röd!

Simborgarmärket har funnits sedan 1934. Till en början var distansen för att klara av märket 200 meter för män och 150 meter för kvinnor. Efter några år kom man underfund med att det var lika viktigt, för en man som för en kvinna, att kunna simma om man råkade trilla i vattnet! Därmed ändrades distansen till 200 meter för alla. Det första året var märket midnattsblått. De efterföljande åren var färgerna smaragdgrön, rubinrött och orange, med enbart mindre färgvariationer. Dessa färger återkom ständigt fram till 60-talet, då färgerna blev nya för varje år. Vi är stolta över att presentera årets röda simborgarmärke, med guldkant! Att årligen ta Simborgarmärket är ett fint bevis på att du är simkunnig.

×

Kommentering är stängd.