EM, SM-vecka och nya satsningar på öppet vatten – vi har ett spännande år framför oss. Förhoppningen är att de olympiska framgångarna kan skapa en större hunger för mästerskapsmedaljer.

Mersmak för mästerskap

EM, SM-vecka och nya satsningar på öppet vatten – vi har ett spännande år framför oss. Förhoppningen är att de olympiska framgångarna kan skapa en större hunger för mästerskapsmedaljer.

Musiken har nu tonat ut från den storslagna olympiska avslutningsceremonin i Sotji. Det blev 15 svenska medaljer i vintersport, framgångar som skapar en stolthet och ett större intresse för att syssla med idrott. Jag är övertygad om att succén kommer leda till medvind även hos sommaridrotter som simning.

Än en gång kan jag blicka framåt och se ett härligt år för simidrotten. Den självklara höjdpunkten för oss alla är EM i Berlin i slutet av augusti, förhoppningen är att vi har representanter i ett stort antal av simsportens grenar. Den explosionsartade expansionen av öppet vatten fortsätter och Svenska Simförbundet kommer få nya möjligheter att möta efterfrågan genom Head, E.ON och Coca-Cola som är våra nya samarbetspartners. Head Open Water Trophy kommer lyfta öppet vatten-tävlingarna till en ny nivå.

Kring månadsskiftet juni-juli samlas vi på SM-veckan i Borås. Tre av våra idrotter finns representerade: simning, öppet vatten samt vattenpolo. Tyvärr krockar simhopp med den internationella kalendern. Vår ambition är förstås att ha så många sporter som möjligt representerade under SM-veckorna, som nu har utvecklats till att bli en folkfest både i aktuella städer och framför teven.

Men innan dess har du ett nytt, fräscht nummer av Aqua att njuta av. Denna gång kan du läsa om våra framgångsrika förbundskaptener i simning och simhopp, som vi är väldigt glada och stolta över! Ulrika Knape-Lindberg har en ojämförbar erfarenhet av simhopp, Ulrika Sandmark gör nu sitt andra år inom simningen och har redan skapat fin harmoni i landslaget.

I detta nummer har vi också tagit ett rejält grepp på anläggningsfrågan – vänd på tidningen för en ordentlig fördjupning. Anläggningsfrågan är ett mycket prioriterat område för svensk simidrott, denna special sätter tonen för resten av året. Vi kommer fortsätta lägga ytterligare energi och ambition på denna viktiga fråga, i linje med den strategiska planen som vi utarbetat för svensk simidrott.

×

Kommentering är stängd.