OS-gren sedan många år och Sverige har två hårdtränande tjejer som hoppas på topplacering: Malin Gerdin och Anna Högdal.

Konstsim

OS-gren sedan många år och Sverige har två hårdtränande tjejer som hoppas på topplacering: Malin Gerdin och Anna Högdal.

Tjejerna på bilden är Malin Gerdin (t.v.) och Anna Högdal som till vardags tränar och tävlar för Örebro Simallians. Malin är 19 år och blev senior vid årsskiftet medan Anna är 22 år och har varit senior i några år. De tävlar tillsammans i par och simmar även solo. Tillsammans har de dominerat svenskt och nordiskt konstsim under flera år. Malin är regerande svensk och nordisk juniormästarinna i solo. Anna är regerande svensk och nordisk mästarinna i solo samt svensk mästare i par tillsammans med Malin.

Tjejerna har representerat Sverige i solo på fem europeiska juniormästerskap med Malins finalplats i Belgrad 2011 som främsta placering (slutade på 11:e plats).

För att nå målen om att kvala in och prestera på topp under EM tränar tjejerna 25-30 timmar i veckan. Konstsim ställer höga krav på kondition, explosivitet, styrka, smidighet och flexibilitet. Träningen är därför mycket varierad och innehåller bland annat vattenträning till musik, ren simträning, styrketräning och flexibilitetsträning (till exempel spagat och split vilket krävs för att kunna genomföra vissa figurer).

På schemat nu står EM som går av stapeln i maj i Eindhoven, Nederländerna. Efter att ha nått den satta kvalgränsen vid de internationella stortävlingarna German Open (19-22 januari) och French Open (26-28 januari) är Malin preliminärt uttagen att representera Sverige i solo under EM. Med målet att kvala in även i par kommer Malin och Anna att tävla i hårdast tänkbara konkurrens på för-OS i London 18-22 april. Kör hårt!

Foto: Anders Högdal

×

Kommentering är stängd.