Sommaren blev varmare än de flesta kunde drömma om. Den blev också precis så bra som vi hade kunnat hoppas på för Svensk Simidrott.

I kölvattnet av en härlig sommar

Sommaren blev varmare än de flesta kunde drömma om. Den blev också precis så bra som vi hade kunnat hoppas på för Svensk Simidrott.

Som SM-veckan. Borås och SK Elfsborg agerade värdar i år och det hela var mycket välarrangerat och väl genomfört. Det blev också en simfest utan dess like med världsrekordet på 50 meter fjäril av Sarah Sjöström som absoluta höjdpunkt. Det var beachvattenpolo i Viskan, mitt i Borås, som drog storpublik och detsamma gällde för Öppet vatten-SM, där man anpassat banan så att folk kunde följa hela tävlingen runt Viskan . Att kunna erbjuda våra idrotter i stadskärnan i folkvimlet är mycket roligt och bygger intresse. En annan positiv effekt av SM-veckan är att Borås Stad stod för en upprustning av den gamla simarenan och har nu en toppmodern och snabb anläggning för många att njuta av. Långsiktigt vill vi gärna se alla våra simidrotter på SM-veckan, alltså även simhopp och konstsim.

Den varma sommaren gav även de bästa förutsättningarna för våra rekordmånga, hela 35 stycken, sanktionerade tävlingar i Öppet vatten. Även antalet deltagare var rekordstort, vilket är precis vad vi vill – att fler ska upptäcka hur kul Öppet vatten faktiskt är. Dessutom fick Head Open Water Trophy sina slutsegrare efter en rafflande upplösning; Anton Björk Teuscher på herrsidan och Angela Fox för damerna.

När augusti och sommaren började närma sig sitt slut arrangerades EM i Berlin. Resultatet för svensk del blev mycket bra: tio medaljer och många goda prestationer. På plats hade vi konstsimmarparet Elin Gran och Lovisa Börthas och inom simhopp blev det finalplatser för både Daniella Nero och Jesper Tolvers. Inom simningen stack naturligtvis Sarah Sjöström ut lite extra med sina sju medaljer, men det fanns även mycket annat att glädjas åt. Starka lagkappssimningar rakt igenom och lagkappsguld på 4×100 frisim för damerna. Att få följa våra landslag på plats är ett privilegium, något som även media visar ett allt större intresse för. Sammantaget kan vi konstatera att medias bevakning av Svensk Simidrott har varit unikt hög under våren och rakt igenom hela sommaren.

I kölvattnet av en sommar av denna kaliber för våra simidrotter ser jag fram emot hösten arbete och planeringen inför 2015!

 

×

Kommentering är stängd.