Flera höjdpunkter väntar. En rekordstor Sverigetrupp ska bidra till superstämning på kommande kortbane-EM. Dessutom har Svenska Simförbundet fått en ny viktig samarbetspartner.

Höjdpunkter väntar

Flera höjdpunkter väntar. En rekordstor Sverigetrupp ska bidra till superstämning på kommande kortbane-EM. Dessutom har Svenska Simförbundet fått en ny viktig samarbetspartner.

Kortbane-SM avgjordes i Göteborg under sista helgen i november. Västsvenska Simförbundet gjorde ett toppenarrangemang och tävlingarna hade en härlig nerv och spänning då SM också var direkt kvalificerande till kortbane-EM senare i år. Vi såg många bra prestationer i bassängen och totalt slogs det åtta nya svenska junior- eller seniorrekord. Bland många utmärkta prestationer märktes Erik Perssons uppvisning på 200 bröstsim, då han med tiden 2.07.07 slog sitt första svenska rekord, och Adam Paulssons simningar på 400 och 1500 frisim.

Även Michelle Coleman hade en riktigt bra tävling och noterade två av rekorden genom sina simningar på 100 ryggsim. Personligen kan jag dock tänka mig att hon är mest nöjd med sin seger på 100 frisim där hon kunde slå handen i kaklet före VM-tvåan Sarah Sjöström.

Sammantaget var det också glädjande att se att NEC teamet är på rätt väg då samtliga deltagande på SM kvalificerade sig till EM.

Den rekordstora truppen på 33 svenska simmare presenterades på plats i Valhallabadet direkt efter tävlingarna och vi ser nu fram emot många fina simningar på EM, som avgörs i danska Herning 12-15 december.

Simhoppet under Ulrika Knape Lindbergs ledning mönstrar också en rekordstor trupp inför NM/NJM i Kristiansand där många morgondagare får chansen att visa upp sig och tävla i internationellt motstånd.

Vi arbetar också intensivt med verksamhetsplaner och förberedelser inom alla idrotter och prioriterade områden inför 2014 – ett år som för många idrottsförbund medför tuffa utmaningar då Riksidrottsförbundet har aviserat nedskärningar i anslagen. Det direkta elitstödet har tagits bort helt och neddragningar sker också i det generella stödet från Riksidrottsförbundet. Det är då särskilt roligt att vi kan presentera ett nytt ambitiöst samarbete för simidrotten. Coca-Cola och Svenska Simförbundet undertecknade i slutet av november ett avtal med en målsättning att få fler svenskar i alla åldrar att simma mer och bättre. Detta med ett särskilt fokus på motionssimning,  Öppet Vatten, simkunnighet samt elitcentrat (NEC) på Eriksdalsbadet. Samarbetet är flerårigt och är en av de största långsiktiga idrotssatsningar som Coca-Cola  gör i landet.  Vi kan alltså notera att vi har starka sponsorer som följer med oss in i 2014: huvudsponsorn sedan många år, E.ON,  Arena inom bassängsimning, HEAD och Vansbrosimningen på Öppet Vatten och nu Coca-Cola. Därför känner vi tillförsikt både idrottsligt och ekonomiskt inför 2014 och 2015.

Slutligen vill jag tack alla engagerade inom simidrotten för ett fortsatt hängivet arbete under 2014 och önska Er en God Jul och ett Gott Nytt År.

×

Kommentering är stängd.