Hallå där Jonathan Jörnfalk

…simhoppare med öra för musik!

Varför reggae på träning?

– Jag älskar att träna till reggae, så det där med att musiken ska vara snabb, det köper jag inte. Jag lyssnar på exakt samma musik när jag går till träningen som när jag går till Hemköp och handlar. Varför ska jag då byta och börja lyssna på musik i dubbelt så högt tempo bara för att jag ska svettas samtidigt? Jag tycker att lugn musik är bäst att träna till.

…men många andra håller inte med?

– En lustig historia är när jag som 13-åring skulle ta med musik som vi skulle ha på träningen och jag tog med en dubbelskiva med Peps Person, som var en av mina favoriter då. Alla jag tränade med tröttnade efter två låtar och sedan bytte vi till trance. Inget i min smak.

Vilken musik gäller när du ska tagga inför tävling?

– Reggae har aldrig funkat för mig vid tävling, konstigt nog, när jag ska tävla är det istället mest hiphop och ny soul jag lyssnar på.

Jonathans topp fem träningslåtar
1. Max Peezay – Emergency
2. Devon Clarke – Korner King
3. Bunny Wailer – Rastaman (träningsfavorit som får en att vara lugn och sansad under träning)
4. Helt Off – Fogden Kommer
5. Eek-A-Mouse – Ganja Smuggling

Jonathans topp fem tävlingslåtar
1. Jai Paul – BTSTU (kan vara världens bästa låt)
2. Gang Starr – Full Clip
3. J Dilla – Waves
4. Erykah Badu – The Healer
5. Timbuktu – Kapitulera (inte så passande låtnamn, men ack så bra låt)

×

Kommentering är stängd.