2012 är snart till ända och det är dags att göra bokslut. Idrottsåret har bjudit på många positiva insatser både på juniorsidan och på seniorsidan i simning och simhopp vid EM i maj.

Från bra till bättre

2012 är snart till ända och det är dags att göra bokslut. Idrottsåret har bjudit på många positiva insatser både på juniorsidan och på seniorsidan i simning och simhopp vid EM i maj.

året stora höjdpunkt, OS i London, blev tyvärr en stor besvikelse för de svenska simidrottarna. Sjukdomar och skador hos våra två största medaljhopp gjorde det svårt för dem att prestera optimalt. Utvärderingen av OS visar bland annat att de flesta deltagarna var nöjda med den långsiktiga planeringen och slutförberedelserna vid förlägret, men däremot upplevdes inte kvalreglerna tydliga nog och tiden efter EM fram till förlägret kunde ha disponerats bättre. Detta är lärdomar vi tar med oss i arbetet framåt mot Rio 2016.

OS i London innebar också slutet på den internationella karriären för två av våra mest framgångsrika aktiva genom tiderna: Anna Lindberg och Lars Frölander. Lars avtackades på SM i Helsingborg i slutet av november och även Anna kommer att tackas av framöver. Nu försvinner de från den internationella tävlingsarenan, men vi hoppas kunna använda deras kunnande och erfarenhet under lång tid framöver inom Svenska Simförbundet. Det är därför glädjande att Anna Lindberg redan nu kan dela med sig av sina kunskaper inom projektetet ”träna mer och bättre” för Svensk Simhoppning.

Svenska Simförbundet har under hösten förlängt samarbetsavtalen med våra huvudsponsorer Eon och Arena. Vi ser dessutom fram emot ett nytt spännande samarbete med Vansbrosimningen inom Öppet Vatten.

Flera års arbete med att ta fram tränarlicensering nu är i slutfasen, och programmet kommer att implementeras i början av 2013.
Under 2012 sjösatte vi certifieringen av Simlinjen fullt ut. Tyvärr är vi inte nöjda med antalet licenserade föreningar – vi kommer att arbeta för att få en bättre tillströmning av föreningar under 2013.

Under nästkommande år kommer vi att starta upp ett nytt förstärkt Elitcenter under ledning av Carl Jenner och Andrei Vorontsov, där vi kommer att arbeta med en permanent träningsgrupp av simmare. Inom ramen för Elitcentrat kommer vi även att anordna en rad sammandragningsaktiviteter under året. Vi har dessutom en ny Förbundskapten i simning, Ulrika Sandmark, på plats från januari månad.

Den nya verksamhetsutvecklaren inom vattenpolo kommer att påbörja sitt arbete med bredd, utveckling och tillväxt för svensk vattenpolo i januari 2013.
Vi kommer även att fokusera på utvecklingen inom vår nyaste disciplin, Öppet Vatten, där vi varje år ser fler arrangörer av tävlingar och aktiva som deltar. Svenska Simförbundet kommer nu att satsa på arrangemangsutveckling, att få fler vuxensimmare till våra föreningar och även ett fokus i toppen med sikte på framtida internationella mästerskap.
Avslutningsvis till er alla, ideella såväl som anställda, ett stort tack för ert engagerade och hängivna arbete under 2012.

God Jul & Gott Nytt År!

×

Kommentering är stängd.