I årets sista Aqua passar det bra med en återblick över året som gått. Det har varit framgångsrikt för såväl utvecklingen av våra idrotter som för landslagen på mästerskapen.

Ett bra år för svensk simidrott

I årets sista Aqua passar det bra med en återblick över året som gått. Det har varit framgångsrikt för såväl utvecklingen av våra idrotter som för landslagen på mästerskapen.

I årets sista Aqua passar det bra med en återblick över året som gått. Det har varit framgångsrikt för såväl utvecklingen av våra idrotter som för landslagen på mästerskapen. Det visar sig också i nomineringarna till Idrottsgalan som precis offentliggjorts. Men innan året är slut kan vi också se fram emot kortbane-VM i simning i Doha, med en liten men starkt simtrupp, som har goda medalj­chanser.

Vi har i dagarna förnyat vårt avtal med E.ON, vilket innebär att det är det längsta större sponsorsamarbetet någonsin för Simförbundet. Ett samarbete som betytt mycket för simkunnighetsarbetet och för våra landslag genom åren.
Vi ser nu fram mot 2015, året innan OS i Rio de Janeiro. Av den anledningen startar också året i just Rio, där ett läger för simmarna är förlagt i januari. Årets höjdpunkt för simmare och simhoppare tävlingsmässigt kommer att vara VM i Kazan som går av stapeln den första veckan i augusti.

I detta nummer har vi en längre intervju med Adam Paulsson, en mycket lovande långdistansare och nykomling på NEC, som under SM-tävlingarna på Eriksdalsbadet i Stockholm i slutet av november bland annat slog det 27 år gamla svenska rekord på 800 meter fritt. Just NEC på Eriksdalsbadet är även hemvist åt Leif Larsson från SOK, två gånger i veckan. Där delar Leif med sig av sina erfarenheter och kunskap inom styrke­träning – Aqua får en inblick av upplägget med simmarnas landträning. Vidare, eftersom vi vet att många av våra läsare söker sig till USA, så har vi intervjuat före detta Malmösimmaren Jonas Persson, som numera är framgångsrik Head Sprint Coach på University of Utah. Vi tittar även närmare på Peter Hodors arbete med vattenpolons utveckling och framtid.

Avslutningsvis vill jag tacka alla engagerade för det fina simidrottsåret 2014. Nu blickar vi fram emot 2015!

×

Kommentering är stängd.