Det är inte bara inom idrotten man använder sig av mental träning. Olof Röhlander, licensierad mental tränare och årets talare 2011 har hjälpt både idrottare och företag och håller föredrag runt om i landet om mental träning.

Den inre Styrkan: 4 snabba

Det är inte bara inom idrotten man använder sig av mental träning. Olof Röhlander, licensierad mental tränare och årets talare 2011 har hjälpt både idrottare och företag och håller föredrag runt om i landet om mental träning.

När behöver man vara mentalt stark?
– Egentligen har man som mest nytta av den mentala styrkan i de tillfällen då det är lättast att tänka svart. Vid motgångar eller när man är skadad. Det är när det är grus i maskineriet som det är en bedrift att vara konstruktiv, kreativ och positiv.

Hur kan man göra rent praktiskt för att träna sitt psyke?
– Man behöver egentligen inte avsätta tid. Man bör istället försöka integrera det i vardagen. Om jag hamnar i den långsammaste kön i Ica så är det ett perfekt tillfälle. Här kanske jag lätt blir irriterad och då gäller det att se det ur en annan synvinkel. Aha, här är ett tillfälle att träna på att bli lugn, jag kan inte göra något åt situationen, då kan jag kanske träna på att andas med magen eller skicka de där sms:en som jag skulle göra. Jag kan träna på att bli fascinerad istället för frustrerad över att hamna i en situation.

Du håller i en hel del föredrag om mental träning, vad har du för budskap?
– Du är inte ditt förflutna utan du är dina beslut. Du kan ta ett nytt beslut och öppna upp möjligheter till nya erfarenheter. Jag brukar också säga att framrutan är större än backspegeln. Backspegeln och sidospeglarna behövs också men de står i proportion till framrutan som är större. Den är större av en anledning.

Vad gör du för mental träning?
– Personligen? Jag jobbar med löpsedlar, det är ett sätt för mig att konkretisera och skapa inre trovärdighet för de mål jag sätter upp. Jag jobbar mycket med att en bild säger mer än tusen ord och därför gör jag löpsedlar samtidigt som det är roligt. En huvudgrej med målbilder är att det ska skänka mig glädje varje gång jag tänker på mitt mål.

×

Kommentering är stängd.