Om ett historiskt möte. Om sommaren och om simidrott i media. Och om att vår vackra simidrott växer och växer!

Den bästa sommaren

Om ett historiskt möte. Om sommaren och om simidrott i media. Och om att vår vackra simidrott växer och växer!

Det är inte mer än några veckor kvar till SM-veckan i Borås. Den 1-6 juli kommer det bli en idrottsfest med hela 35 idrotter på plats. Totalt sett hade SM-veckan förra året över 7 000 deltagare och drygt 59 000 besökare – det är fantastiska siffror! Vi kommer att ha tre simidrotter representerade genom Simning, Öppet vatten och Beachvattenpolo och kan förvänta oss ett bra genomslag i TV och övrig media.
För drygt en månad sedan var det ett för svensk simidrott historisk årsmöte. Ulla Gustavsson blev vald till vår första kvinnliga styrelseordförande och Sven von Holst utsågs som hedersordförande. I detta nummer uppmärksammas Sven och delar av hans imponerande arbete genom åren med svensk simidrott. I nästa nummer kommer vi prata med Ulla Gustavsson.
Att simidrott är populärt har även under den senaste tiden uppmärksammats rejält i media. Den växande trenden med vuxenidrott skrevs det om i DN och Svenska Dagbladet, med reportage kring både masterssimning och masterssimhopp. Nyligen hade också DN under en vecka tre stora artiklar om NEC, Therese Alshammar och Johannes Skagius.
Dessutom har Michelle Coleman porträtterats i Sportspegel och Therese comeback följs intensivt av såväl tv, radio som tidningar. Glädjande är också att vår nya konstsimsduo, bestående av Lovis Börthas och Elin Grahn, uppmärksammades med ett långt inslag i SVT under våren.
Tillbaka till sommaren och dess alla aktiviteter, för i år är de fler än någonsin. Vi har tillsammans med EON och våra föreningar med strax över 30 nedslag med vattenprovsaktivteter på utvalda anläggningar och badplatser. Öppet vatten slår rekord med totalt cirka 35 sanktionerade tävlingar. Årets Head Open Water Trophy består av nio deltävlingar där de tre slutgiltiga vinnarna får dela på 20 000 kronor i prissummor.
Och, till sist, höjdpunkten för våra landslag: EM i Berlin den 18 till 24 augusti. Det blir en stor och stark trupp som flyger ner och representerar Sverige.
Tills dess – träna smart och hoppas vi ses i vattnet i sommar!

×

Kommentering är stängd.