Denna ledare blir en blandning av en tillbakablick och ett framtidslöfte. För vilken simidrottssommar vi fick!

Den bästa sommaren

Denna ledare blir en blandning av en tillbakablick och ett framtidslöfte. För vilken simidrottssommar vi fick!

Sommaren började med Almedalsveckan. Det var första året Svenska Simförbundet var med, men sannolikt inte det sista. Vi fick upp simkunnighet på agendan, blev omskrivna och citerade i pressen, arrangerade en paneldebatt och fick politiker och journalister att ta vattenprovet i Visby hamn. En positiv erfarenhet och ett gott samarbete med simmasverige. Och sommaren hade bara börjat.

Sen raskt till den stundade SM-veckan, i år med Sundsvall som värd. Vädret på försommaren lämnade en hel del att önska, men när Sundsvall välkomnade alla sporter till stan så kom värmen. Det blev en fantastisk vecka – bra arrangemang med beachvattenpolo och Öppet vatten i Selångersån samt mycket fokus, inte minst medialt, på simningen. SM-veckan fortsätter att vara en av årets absoluta höjdpunkter och nästa år hoppas vi att även simhopp är med, då i Norrköping.

40 stycken sanktionerade Öppet vatten-tävlingar talar också sitt tydliga språk – det är nytt rekord. Öppet vatten fortsätter att växa och vinna mark och är ett sätt för oss som idrott att växa utanför bassängerna, att få fler att älska simidrott.

Det var också en mycket hektisk sommar med sex mästerskap i simning och ett antal i simhopp. Höjdpunkten var naturligvis VM i Kazan vilket blev ett, för svensk del, mycket bra mästerskap. Det bästa VM någonsin! Några veckor senare gick JVM i Singapore, som lämnade flera goda besked om återväxten. Här tändes även en ny stjärna – Sophie Hansson, lillasyster till seniorlandslagets Louise Hansson. Två silver blev det för Sophie, vilket du kan läsa mer om i detta nummer.

Nu väntar en planeringshöst för att se till att 2016 blir ett ännu bättre år i och runt våra bassänger. 2015 blir naturligtvis svårslaget, men det är också stimulerande för alla engagerade att ha i minnet när höstmörkret och vardagen kommer.

Signerad Bengt Jönsson

×

Kommentering är stängd.