Simhopparen Christofer Eskilsson är klar för OS i London i sommar. – Det känns otroligt stort och kul. Det här har jag drömt om länge, säger han.

Christofer är vårt nya simhopp

Simhopparen Christofer Eskilsson är klar för OS i London i sommar. – Det känns otroligt stort och kul. Det här har jag drömt om länge, säger han.

Personligt

Namn: Christofer Eskilsson
Ålder: 22 år (Född 1989)
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa, låtsasmamma, låtsaspappa och två bröder
Yrke: Har precis fått jobb på ICA To Go. ”Än så länge kan jag inte försörja mig som simhoppare.”
Så firar han OS-uttagningen: Med vänner och god mat.

Christofer Eskilsson började med simhopp som åttaåring. Redan då drömde han om att få vara med i OS. I dag, 14 år senare, har drömmen blivit verklighet. Fast det ligger ju en hel del
hårt arbete bakom förstås. En så kallad lätt vecka tränar Christofer Eskilsson ungefär nio vattenoch styrkepass.

– Jag varvar mellan lätta, medeltunga och tunga veckor, och anpassar träningen efter hur mitt tävlingsschema ser ut. Som mest kör jag runt 14 pass i veckan, säger han.

Hård träning är med andra ord en del av framgångsreceptet, men det krävs enligt Christofer
Eskilsson mer än så för att man ska bli en bra simhoppare.

– Givetvis måste du ha talang för sporten om du ska kunna bli riktigt duktig, och vill du dessutom komma upp på elitnivå krävs det att du har vinnarskalle. Ja, och så måste man nog vara lite knäpp också. Jag menar vilken normal person kastar sig ut från en trampolin tio meter upp i luften, säger han och skrattar.

Fast med det inte sagt att inte sagt att han alltid är totalt avspänd där uppe på avsatsen. Långt därifrån. För trots tusentals simhopp bakom sig kan Christofer Eskilsson fortfarande få svindel när han kliver ut på trampolinen, ja så pass att han helst av allt skulle vilja klättra ner igen. Fast det gör han inte, för belöningen efter ett lyckat hopp är så mycket större än rädslan förklarar han.

– Den adrenalinkick som man får när man har gjort ett bra hopp, den går inte att beskriva. Det är en fantastiskt skön känsla och man vill bara upp och göra om det igen och igen. Och ett antal hopp till lär det bli innan det är dags för Christofer Eskilsson att packa väskan och bege sig till London för att representera Sverige i OS.

– Det är ju mitt första OS så det ska bli spännande att få vara med på en sådan stor internationell tävling. Mitt mål är att komma dit och vara så vältränad som möjligt så att jag kan göra mitt absolut bästa. Jag vet ju att jag har kapaciteten så självklart har jag också höga förhoppningar om att det ska gå bra, säger han.

Text: Sara Palmquist
Foto: Bildbyrån

×

Kommentering är stängd.