I det här numret av Aqua beskrivs bredden inom Svensk Simidrott. Framför dig har du fylliga reportage och fördjupningar!

Bred och spännande verksamhet

I det här numret av Aqua beskrivs bredden inom Svensk Simidrott. Framför dig har du fylliga reportage och fördjupningar!

I årets sista nummer av Aqua möter du bland annat Hasse Nilsson, som nyligen anställts som verksamhetsutvecklare för öppet vatten, masters samt hälsa och motion – tre områden som är under tillväxt och intresse. En annan nyrekrytering är Jonas Gerdin, som nyligen utsetts till ny ansvarig för konstsim och har spännande idéer för att utveckla svensk konstsimning. Tidningen berör också handikappsimidrotten genom en intervju med David Lega. Vi har en gemensam ambition med Svensk Parasport (tidigare Handikappsförbundet) att lyfta över ansvaret för deras verksamhet från Svensk Parasport till Svensk Simidrott.

I tidningen kan du också följa med på studiebesök hos anrika klubben Jönköpings SS som har en imponerande verksamhet för såväl elit som bredd.

För några veckor sedan avslutades SM i simning i Helsingborg – ett mycket välarrangerat mästerskap av Helsingborgs Simsällskap. Vi såg fina simningar både bland damer och herrar, vilket bådar gott inför framtiden. Ett annat glädjeämne är nomineringarna till Svenska Idrottsgalan, där vi är välrepresenterade genom nomineringarna av Sarah Sjöström, Jennie Johansson, damernas medleylagkapp samt Ulrika Sandmark. Vi kan se fram emot en mycket spännande gala den 25 januari.

26 och 27 januari 2016 genomför vi en anläggningskonferens, det är fjärde året vi gör det i samarbete med Teknologisk Institut. Du kan i detta nummer av Aqua läsa mycket matnyttigt gällande anläggningar.

Tack för året som gått, väl mött under 2016!

×

Kommentering är stängd.