Det var fullt i Norrtälje Badhus under Kellogg´s Bästa Fyran. Och det var Svanberga skola som tog hem segern i kvaltävlingen.

Kellogg´s Bästa fyran

Det var fullt i Norrtälje Badhus under Kellogg´s Bästa Fyran. Och det var Svanberga skola som tog hem segern i kvaltävlingen.

Bästa Fyran

Mixad lagkapp för fjärdeklassare i hela Sverige

  • Deltagarna simmar 25 meter var på valfritt simsätt
  • 17 finaler äger rum runt om i landet
  • Femte året i rad
  • Målet är att öka simkunnigheten bland barn
  • Arrangör är Kellogg´s och Svenska Simförbundet

Läs mer på: www.bastafyran.se

Vi vann med fem sekunders marginal, säger en nöjd Christer Andersson, förälder och simtränare till tre av de fem barnen i det vinnande laget.

Den mixade lagkappen för fjärdeklassare som arrangeras över hela landet av Kellogg´s och Svenska Simförbundet, är ett roligt sätt att stimulera barn till att simma mer. Det är femte året i rad som tävlingarna äger rum.

– Vårt arbete med att öka simkunnigheten är en av våra absolut viktigaste uppgifter och Bästa Fyran hjälper till att sätta fokus på simning. Vi har under det gångna året jobbat hårt med att ytterligare öka vårt kontaktnät med simklubbar ute i landet. Tävlingen bygger mycket på ideella krafter i klubbarna, säger Maria Gustafsson projektledare på Svenska Simförbundet.

Många klasskompisar var på plats och hejade när de fem klasserna gjorde upp i Norrtälje. Varje deltagare simmar 25 meter på valfritt simsätt och kampen var hård in i det sista. Med fem sekunders marginal tog slutligen Svanberga skola hem segern tätt följd av Grindskolan. Övriga skolor var Länna skola samt Rådmansö- och Huginskolan.

Inför tävlingen tog Christer Andersson initiativ och ringde runt till lärare och fick dem att engagera sig.

– Jag kände till Bästa Fyran sedan tidigare och visste direkt att detta var något vi skulle ställa upp i. Min grabb Gustaf simtränar och jag är själv simtränare, säger Christer Andersson.

Laget från Svanberga skola tränade tillsammans inför tävlingen och mer lär det bli om de kvalificerar sig till delfinalen i Uppsala.

– Vi har tränat dykning och växling och vi ska köra några pass ihop igen inför delfinalen, avslutar Christer Andersson.

Text: Kajsa Jacobsson
Bild: Bästa fyran

×

Kommentering är stängd.