Nyheter från förbundet - och vinnarna är...

Årets simidrottare

Nyheter från förbundet - och vinnarna är...

Årets kvinnliga simmare

Sarah Sjöström, Södertörns Simsällskap

Vid Europamästerskapen 2012 tog Sarah två guld, trots att hon bara deltog inledningsvis på mästerskapen – med full koncentration på OS i London. Väl i London blev det som bäst en fjärdeplats för den unga talangfulla simmerskan som har mycket ogjort i bassängerna – nu med sikte mot Rio 2016.

 

Årets manlige simmare

Stefan Nystrand, Spårvägen SF

Stefan avslutade sin internationella simkarriär med att delta i EM och OS 2012. Bäst lyckades han på EM i våras där han på 50 meter fritt noterades för en fin silvermedalj.

 

Årets kvinnliga juniorsimmare

Sarah Sjöström, Södertörns SS

Vid EM i våras simmade hon hem guld, vid OS i London blev det som bäst en fjärdeplats. Sarah har under året också slagit flera svenska rekord.

 

Årets manlige juniorsimmare

Johannes Skagius, Sundsvalls SS

Johannes tog tre SM-guld i november. Vid EJM simmade han till sig ett silver och ett brons.

 

Årets kvinnliga polospelare

Louise Hazell, Järfälla S

För hennes goda speluppfattning och styrka framför mål. Louise har trots sin unga ålder gjort otaliga mål i hårda situationer framför mål. Louise är även en mycket bra lagspelare som hela tiden stöttar sina lagkamrater.

 

Årets manlige polospelar

David Nilsson, Järfälla S

För hans säkra skytte och blixtrande simning. David har fått en nytändning i Järfälla och ställer till mycket besvär för motståndarna med sina kontringar, som oftast ger resultat.

 

Årets kvinnliga simhoppare

Anna Lindberg, Bofors SHK

Anna gjorde en fantastisk säsong med dubbla EMguld i Eindhoven på en och tre meter. Hon gjorde sitt femte OS och kom på tionde plats. Hon är den enda simhopperskan i världen som har gjort fem OS. Anna vann också vid GP-tävlingarna i Montreal.

 

Årets manlige simhoppare

Christofer Eskilsson, Malmö Kappsimningsklubb

Christofer gjorde en mycket bra säsong 2012 och kvalade in och tävlade i OS i London. Vid World Cup i februari blev han trea i försökstävlingen på tio metet och blev elva i finalen. Han slog världen med häpnad med sin hoppning i försökstävlingen. Christofer gjorde en bra säsong även i synchro tillsammans med Jesper Tolvers.

 

Årets masterssimmare

Leonard Bielicz, Göteborgs Sim

Tre guld och ett silver på Masters-VM i Italien, i en av de tuffaste åldersklasserna – plus en massa andra fina insatser under året i Masters-sammanhang.

Årets simidrottstränare

Carl Jenner, Södertörns Simsällskap

Tränaren bakom Södertörns Simsällskap och europamästarinnan Sarah Sjöström. Sarah placerade sig på dubbla andraplatser på världsrankingen och tog två EM-guld 2012.

 

Årets funktionär

Thomas Röhss, Järfälla Simsällskap

I år har juryn fastnat för en funktionär i konstsimmets värld. Thomas Röhss från Järfälla Simsällskap var med och dömde vid EM 2012 men också andra internationella tävlingar. Har varit med och tekniskt implementerat internationellt datastöd för poängberäkning i svenskt konstsim. LEN-utbildad. Rutinerad tävlingsledare, senast vid USM i Stockholm. Ingår i konstsimsutskottet från och med 2013 med ansvar för nationell tävlingsverksamhet och domarfrågor.

Foto. Bildbyrån

×

Kommentering är stängd.