Vänder du på tidningen hittar du Aqua Anläggning, ett prioriterat område hos Svenska Simförbundet.

Året i vattnet

Vänder du på tidningen hittar du Aqua Anläggning, ett prioriterat område hos Svenska Simförbundet.

Vänder du på tidningen hittar du Aqua Anläggning, ett prioriterat område hos Svenska Simförbundet. Vi tar bland annat upp tre goda exempel på nybyggnationer och renoveringar – i Sundbyberg/Solna, i Eskilstuna och i Ängelholm – som alla, som många kommuner runt om i Sverige, hade behov av att se över kapacitet och funktion med sin simhall. På detta område arrangerar simförbundet även i år tillsammans med Teknologiskt Institut en konferens med fokus på just anläggningar den 28-29 april. Förra året var mycket uppskattat med drygt 80 deltagare från främst kommuner och från några av våra föreningar. För föreningarna erbjuds en rabatt på avgiften genom bidrag via Idrottslyftet.

På omslaget i detta nummer hittar du simhopperskan Daniella Nero som kombinerar sin elitsatsning med ambitiösa studier. Daniella är en av fyra stipendiater till det nyinstiftade utbildningsstipendiet – vi vill med det uppmuntra till att kombinera elitsatsningar med just studier. Ett av Svensk Simidrotts kärnvärden, framgångsrik, handlar inte bara om vad du presterar i vattnet, utan även om livet efter idrotten.

Idrottsligt kommer 2015 att handla mycket om SM-veckan, som går i Sundsvall i juni där även i år tre av våra simidrotter är representerade genom simning, öppet vatten-simning och beach-vattenpolo. Årets stora höjdpunkt är så klart långbane-VM i Kazan, Ryssland. Innan det ser vi fram mot Masters-SM på Eriksdalsbadet i slutat av mars – i år med både simning och simhopp. Dessutom har vi ju den växande tävlingsformen öppet vatten – i detta nummer hittar du hela kalendern – HEAD Open Water Trophy, SM i Sundsvall, NM i Göteborg, Vansbrosimningenmed mera.

Ett mycket spännande år väntar oss!

Signerad
Bengt Jönsson

×

Kommentering är stängd.