Det har gått bra, över förväntan faktiskt. Men det ska bli ännu bättre – både för deltagande klubbar och för Barncancerfonden. Aqua kollar in samarbetet mellan Swim of Hope och Svenska Simförbundet.

Anmäl din klubb: Swim of Hope

Det har gått bra, över förväntan faktiskt. Men det ska bli ännu bättre – både för deltagande klubbar och för Barncancerfonden. Aqua kollar in samarbetet mellan Swim of Hope och Svenska Simförbundet.

Deltagande klubbar 2014

Arvika Simsällskap
Eskilstuna Simklubb
Flens Simsällskap
Hallsberg Kumla Simklubb
Järfälla Simsällskap
Karlstads Simsällskap
Katrineholms Simsällskap
Landskrona Simsällskap
Simklubben Lödde
Leksands simförening
Lycksele IF
Motala SS
Sala Simsällskap
Simklubben Neptun
Simklubben Ran
Sjöbo Simsällskap
SK ENA
Skelleftesim
Skövde Simsällskap
Smålandsstenars simsällskap
Stockholmspolisens IF Simförening
Södertälje Simsällskap
Trollhättans simsällskap
Täby Sim
Töreboda Simförening
Umeå Simsällskap
Upsala Simsällskap
Vellinge Näsets Simklubb
ÖSA
Österby Simsällskap

Barncancerfonden är genom projektet Swim of Hope en samarbetspartner till Simförbundet. Tanken är att göra gemensam sak med klubbarna – att låta simklubbar över hela Sverige under en timme i september månad varje år dra in pengar, både till den egna klubben och till Barncancerfonden. Om detta vet Billy Ydefjäll på Barncancerfonden mer:
– Tidigare fanns något som hette sponsorsim på flera simklubbar, det var så idén till Swim of Hope föddes, berättar Billy. Vi ordnar bland annat Ride of Hope och Spin of Hope, som handlar om cykel och spinning, och idén med Swim of Hope är i stora drag densamma, fast anpassat för simklubbar.

Swim of Hope började med att testa sin idé på fyra klubbar. Detta var år 2013 och allt funkade. Sedan dess har det gått fort. Förra året, 2014, simmades inte mindre än 1 250 000 kr in.
– Klubbarna gör en stor del av jobbet. Utan alla engagerade klubbar fungerar det inte, men sedan får ju också klubbarna och simidrottarna en del av pengarna, berättar Billy.

Vad gör ni för att underlätta för klubbarna?
– Vi tar fram ett tydligt material där allt finns. En grund så enkel som möjligt för alla att följa, berättar Billy. Detta går att ladda ner från vår hemsida när som helst och innehåller allt klubbarna behöver för att komma igång.

Det var 28 klubbar som drog in 1 250 000 kronor. Billy är dock långt från klar:
– Den siffran bör vi kunna dubbla nu 2015. I Sverige finns över 200 simklubbar, så det finns stor potential. Och alla klubbar behöver inte vara med varje år, så klart. Vartannat år kan vara mer genomförbart, kanske, för vissa klubbar?

I mitten av september 2015 körs Swim of Hope, under det som kallas barncancermånaden. Anmälan är redan öppen, så det är bara att gå in på swimofhope.se och anmäla just din klubb. Det handlar om en timme i vattnet. Lite införsäljning innan, visst, men sedan är det bara att simma. Ladda ner materialet från hemsidan – det är enkelt – och kolla igenom det först. Nytt för i år är idén, något som framkommit i möten med Simförbundet, att kunna ge ett stipendium till den klubb som engagerar sig mest, som ett extra bidrag till klubben.
– Jag vill även passa på att tacka alla engagerade klubbar för ett fantastiskt arbete 2014! Sedan vill jag välkomna alla att delta 2015, det kan fortfarande bli bättre och kommer bli det om ännu fler anmäler sitt intresse, avslutar Billy.

×

Kommentering är stängd.